برنج دمسیاه چیست

برنج دمسیاه چیست
از تخفیف بهرمند شوید!!۵/۵ - (۱ امتیاز)

برنج دمسیاه چیست؟

سوال بسیاری از خریداران برنج شده که برنج دمسیاه چیه؟؟؟؟؟

آیا برنج دمسیاه دانه ش سیاهه یا دلیل دیگه ی دارهه که برنج دمسیاه میگن!!!!

اگر میخواین بدونین برنج دمسیاه واقعا چیه و چه داستانی های در موردش هستش با من همراه باشین

ممنون که وقت گذاشتی تا اطلاعات شخصی و علمی خودت رو بالا ببری

برای فاش شدن راز این برنج اول با مقاله ای در مورد برنج سیاه شروع می کنیم

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

برنج سیاه دارای تاریخ فرهنگی غنی است. برای کسانی که تا به حال نام آن را نشنیده اند، بیایید بلافاصله بگوییم که این یک نوع برنج قهوه ای است، به رنگ بنفش بسیار تیره. یک رقم برنج هیبریدی که از تلاقی برخی از انواع برنج به دست می آید، اما نباید به عنوان یک GMO یا ارگانیسم اصلاح شده ژنتیکی در نظر گرفته شود.

اجداد این غلات از چین می آیند، جایی که تا قرن نوزدهم، آن را منحصراً برای سفره امپراتور و دربارش کشت می کردند، استفاده ای که بعدها آن را “برنج امپراتور” نامیدند

ین برنج از نام الهه عشق رومی به نام «برنج ونوس» نیز شناخته می‌شود، زیرا در گذشته به آن قدرت تقویت قوای جنسی نسبت داده می‌شد. به همین دلیل نام مستعار “ممنوعه” یا “برنج ممنوع” را برای او به ارمغان آورده بود.

از نظر تغذیه، اخیراً به دلیل سطوح بالای آنتی اکسیدان ها، محتوای بالای ویتامین B، نشاسته و فیبر رژیمی، در سراسر جهان بسیار مورد توجه قرار گرفته است، بنابراین به عنوان محافظی در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد.

بر اساس تحقیقات اخیر دانشگاه لوئیزیانا، آنتی اکسیدان ها حتی بیشتر از بلوبری وجود دارد.

همچنین منبع آهن، روی و سلنیوم است و استفاده مداوم از آن باید در برابر تولید کلسترول بد و پیری زودرس کمک کند.

با وجود تاریخ طولانی آن، منشا برنج سیاه هنوز مشخص نبود.

برنج معمولی ( Oryza sativa ) گیاهی علفی با منشأ آسیایی است. بدون قطعیت فرض می شود که اولین گونه های این گیاه در دامنه های هیمالیا یافت می شود و قدمت آنها به پانزده هزار سال پیش می رسد. از آن زمان برنج وحشی منبع غذایی برای جمعیت های ماقبل تاریخ تایلند، ویتنام، کره و چین بوده است.

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

از سوی دیگر، آغاز کشت برای مصارف غذایی تاریخ معینی دارد، یعنی هزاره ششم قبل از میلاد در چین و در شمال شرقی هند. در این
زمینه، شواهد متعددی در محوطه های نوسنگی آسیایی وجود دارد.

از آن منطقه بعداً به بین النهرین، ایران و مصر سرایت کرد تا سرانجام پس از ۱۰۰۰ پس از میلاد توسط اعراب وارد اروپا شد.

Oryza sativa در حال حاضر بیشترین گونه کشت شده است و دانه های سفید تولید می کند، در حالی که گونه وحشی Oryx rufipogon دارای دانه های قرمز است.

اما رنگ متفاوت لوبیا به چه چیزی بستگی دارد؟

تفاوت های کروماتیک دانه های برنج با وجود یا عدم وجود (در مورد برنج سفید) آنتوسیانین ها، رنگدانه های رنگی محلول در آب متعلق به خانواده فلاونوئیدها تعیین می شود.

به عنوان مثال، آنتوسیانین هایی که به دانه های برنج وحشی رنگ قرمز متمایز آن ها را می دهند، در برنج سفید به دلیل جهش در ژنی که بیوسنتز آنتوسیانیدین را کنترل می کند، تولید نمی شود.

بنابراین، رنگ برنج سیاه به وجود آنتوسیانین‌های خاص مرتبط است، اما مشخص نیست که چگونه این برنج وارد دانه‌ها شده است.

مقاله‌ای که در The Plant Cell منتشر خواهد شد ، پاسخ این سوال طولانی را ارائه می‌کند که چگونه برنج سیاه این رنگ را به دست آورده است و همچنین تاریخچه ویژگی‌های آن را از منشاء مولکولی تا انتشار آن در انواع برنج امروزی دنبال می‌کند.

محققان دو موسسه در ژاپن برای بررسی دقیق اساس ژنتیکی رنگ سیاه دانه‌های برنج همکاری کردند و به این نتیجه رسیدند که این ویژگی به دلیل سازماندهی مجدد ژنی به نام Kala4 که تولید آنتوسیانین را فعال می‌کند، به وجود آمده است. این سازماندهی مجدد باید در اصل در زیرگونه برنج استوایی ژاپنی رخ داده باشد و رنگدانه مشخصه برنج سیاه پس از عبور به دیگر گونه ها منتقل شد.

تاکشی ایزاوا، دانشمند برجسته تحقیقاتی، تمایل دارد به این نکته اشاره کند: منشأ و گسترش ویژگی‌های جدید زراعی در طول رشد، اهلی‌سازی و برداشت، رویدادهای پیچیده‌ای در تکامل گیاهان هستند.

این مطالعه جدید بر روی برنج سیاه به توضیح تاریخچه اهلی شدن برنج توسط انسان های باستانی کمک می کند که طی آن گونه هایی با مطلوب ترین ویژگی ها از جمله رنگ دانه انتخاب شدند.

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

برنج سیاه که به آن برنج ممنوعه یا “برنج امپراتور” نیز می گویند، به دلیل سطوح بالای آنتی اکسیدان ها و ارزش غذایی برتر، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. برنج ممنوعه نام خود را به این دلیل به دست آورد که زمانی برای امپراتور چین برای اطمینان از سلامت و طول عمر خود و برای دیگران ممنوع بود. برنج ممنوعه برنجی با دانه متوسط ​​و غیر چسبنده با رنگ بنفش تیره و طعمی آجیلی و کمی شیرین است. این برنج سبوس دار سرشار از آنتوسیانین است که رنگدانه های آنتی اکسیدانی هستند که به برنج رنگ غیرعادی می دهند. نسبت به سایر انواع برنج، برنج ممنوعه سرشار از پروتئین و آهن است. از نظر طب چینی مقوی خون محسوب می شود.

یکی از محصولات برنجی که حدود ۱۰۰۰۰ سال پیش در چین ایجاد شد، جد صدها نوع برنج مدرن است. برنج سیاه اما منحصر به فرد است. رنگ سیاه مایل به ارغوانی آن نتیجه غلظت بالای آنتوسیانین است. این همان آنتی اکسیدانی است که مسئول رنگ بادمجان ، زغال اخته ، توت آکائی، و انگور کنکورد، و همچنین گل کلم بنفش، ذرت بنفش و پرتقال خونی است.

خاستگاه برنج ممنوعه
بیشتر برنج های کشت شده دانه های سفید تولید می کنند، اما رنگ برنج سیاه ناشی از یک جهش ژنی است. محققان ژاپنی دریافتند که تغییر در ژنی که آنتوسیانین را کنترل می کند، برای ایجاد برنج سیاه بازآرایی شده است. این جهش در یک زیرگونه از برنج رخ داد. و از طریق اصلاح نژادی به دیگر گونه های برنج منتقل شده است

کشت
کشت برنج سیاه به آسانی انواع دیگر برنج نیست زیرا تنها حدود ۱۰ درصد از برداشتی را که سایر گونه های برنج انجام می دهند، حاصل می کند. این امر برنج را بسیار گران می‌کند، به همین دلیل است که در ابتدا فقط برای ثروتمندترین افراد در نظر گرفته می‌شد – که به معنای حق‌السلطنه چینی در زمانی بود که برای اولین بار کشف شد. این غلات در کشورهای جنوب شرقی آسیا مانند هند، اندونزی، تایلند و چین کشت می شود. به دلیل محبوبیت آن در کشورهای غربی، اکنون در جنوب ایالات متحده نیز به مقدار کمی رشد می کند

ارزش غذایی
در مقایسه با انواع دیگر، برنج سیاه فیبر و پروتئین بیشتری نسبت به برنج قرمز، قهوه ای یا سفید دارد. این، همراه با سطح بالای آنتوسیانین، آن را به یک نیروگاه تغذیه تبدیل می کند. یک وعده ۱/۲ فنجان برنج سیاه تهیه شده از حدود ۱/۴ فنجان برنج نپخته، حاوی ۱۶۰ کالری، ۱/۲ گرم چربی، ۳۴ گرم کربوهیدرات، ۲ گرم فیبر، ۵ گرم پروتئین و ۴ درصد آهن

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

مزایای سلامتی برنج سیاه چیست؟ 

اجزای اصلی برنج سیاه که تقریباً تمام فواید آن را برای سلامتی به ارمغان می آورد، آنتوسیانین ها هستند. این پروتئین ها به عنوان آنتی اکسیدان های قوی عمل می کنند و عملکردهای متعددی مانند مبارزه با سرطان، پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و حفظ سلامت عملکرد مغز را انجام می دهند. محتوای فیبر آن عامل اصلی دیگری است که باید در نظر بگیریم. بیایید اکنون مستقیماً به مزایای آن بپردازیم.

۱. منبع غنی آنتی اکسیدان است
وقتی صحبت از محتوای آنتی اکسیدانی به میان می آید، هیچ عنصر دیگری به برنج سیاه نزدیک نمی شود. سبوس (خارجی ترین لایه) دانه های برنج سیاه حاوی بالاترین سطح آنتوسیانین موجود در هر غذا است. در واقع، بالاترین محتوای آنتوسیانین را در مقایسه با سایر انواع غلات کامل مانند برنج قهوه ای، برنج قرمز و کینوا قرمز دارد  مشخص شده است که این آنتوسیانین ها با آسیب رادیکال های آزاد مبارزه می کنند، از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کنند و عفونت های میکروبی و اسهال را درمان می کنند

۲.با سرطان مبارزه می کند
محتوای آنتوسیانین برنج سیاه به آن خاصیت ضد سرطانی می دهد. یک مطالعه تجربی که توسط دانشگاه نظامی سوم در چین انجام شد نشان داد که یک عصاره غنی از آنتوسیانین برنج سیاه با موفقیت رشد تومور و گسترش سلول‌های سرطان سینه را در موش‌ها سرکوب می‌کند

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

۳. التهاب را کاهش می دهد
محققان دانشگاه آجو در کره دریافته اند که برنج سیاه در کاهش التهاب معجزه می کند. این مطالعه نشان داد که عصاره برنج سیاه به کاهش ادم کمک می کند و به طور قابل توجهی درماتیت تماسی آلرژیک روی پوست موش ها را سرکوب می کند. این یک شاخص عالی از پتانسیل برنج سیاه در درمان بیماری هایی است که با التهاب مزمن مرتبط هستند

۴. به کاهش وزن کمک می کندرنج سیاه دارای ویژگی هایی است که برای مدیریت وزن و کاهش وزن ضروری است – کالری کم، کربوهیدرات کم و فیبر رژیمی بالایی دارد. بنابراین، باعث می شود احساس سیری کنید و از گرسنگی جلوگیری کنید.

در واقع، مطالعه ای که در کره انجام شد، تفاوت کاهش وزن ناشی از برنج سفید و ترکیبی از برنج قهوه ای و برنج سیاه را در ۴۰ زن دارای اضافه وزن در ۶ هفته آزمایش کرد. در پایان مطالعه، آنها دریافتند که گروه برنج قهوه‌ای/سیاه نسبت به گروهی که برنج سفید مصرف می‌کردند ، کاهش وزن و شاخص توده بدنی (BMI) و درصد چربی بدن کمتری را نشان دادند. این فقط نشان می دهد که هم برنج قهوه ای و هم برنج سیاه می توانند در رژیم درمانی برای زنان چاق بسیار خوب عمل کنند

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

۵.از سلامت قلب محافظت می کند
با جایگزینی برنج سفید با برنج سیاه در رژیم غذایی روزانه خود از سلامت قلب خود محافظت کنید. همانطور که می دانیم، کلسترول بالا یکی از علل اصلی تعدادی از بیماری های قلبی عروقی است. اما محتوای آنتوسیانین برنج سیاه اثر قابل توجهی در کاهش کلسترول در موش ها در مطالعات تحقیقاتی متعدد دارد

آترواسکلروز یک بیماری قلبی عروقی است که در آن شریان ها به دلیل ایجاد پلاک مسدود می شوند. این می تواند منجر به تعدادی از مشکلات جدی دیگر مانند بیماری عروق کرونر، سکته مغزی، بیماری شریان محیطی یا مشکلات کلیوی شود. اما یک خبر خوب وجود دارد! مشخص شد که مصرف برنج سیاه باعث کاهش ایجاد پلاک آترواسکلروتیک در خرگوش تا ۵۰ درصد می شود

اگرچه همه این مطالعات بر روی حیوانات انجام شده است، اما می توان فرض کرد که برنج سیاه می تواند اثرات مشابهی بر روی انسان نیز داشته باشد.

۶. به سم زدایی کبد کمک می کند
بیماری کبد چرب همانطور که مشخص است با تجمع بیش از حد چربی در کبد مشخص می شود. اثربخشی برنج سیاه در درمان این عارضه بر روی موش ها آزمایش شد. نتایج نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برنج سیاه متابولیسم اسیدهای چرب را تنظیم می کند و سطح تری گلیسیرید و کلسترول تام را کاهش می دهد و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می دهد

۷. به عملکرد سالم مغز کمک می کند

بسیاری از محققین بر این باورند که استرس اکسیداتیو تأثیر مخربی بر عملکرد شناختی دارد. از این رو، آنتی اکسیدان هایی مانند آنتوسیانین ها (که در برنج سیاه یافت می شوند) می توانند این استرس اکسیداتیو را کاهش دهند و عملکرد سالم مغز را حفظ کنند.

مطالعه ای که توسط دانشگاه پزشکی بلغارستان انجام شد نشان داد که آنتوسیانین ها باعث بهبود عملکرد یادگیری و حافظه در موش هایی می شود که از کمبود استروژن رنج می برند

مطالعه شش ساله دیگری که بر روی ۱۶۰۰۰ بزرگسال انجام شد نشان داد که مصرف طولانی مدت غذاهای غنی از آنتوسیانین سرعت زوال شناختی را تا ۲.۵ سال کاهش می دهد

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

۸. به پیشگیری از دیابت کمک می کند
برنج سیاه غلات کامل دارای سبوس دست نخورده است که یک انبار فیبر رژیمی است. از آنجایی که فیبر برای هضم زمان بیشتری نیاز دارد، اطمینان حاصل می کند که قند موجود در غلات در مدت طولانی تری جذب می شود و سطح قند خون طبیعی را حفظ می کند. بنابراین، به جلوگیری از افزایش سطح انسولین کمک می کند و می تواند به پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند. در واقع، در مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شد، عصاره برنج سیاه تایلندی جوانه‌زده بسیار شبیه داروی دیابت متفورمین بود و همچنین از عواقب دیابت پیشگیری کرد و آن را مدیریت کرد

۹. سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد
همانطور که در مشخصات تغذیه دیدیم، برنج سیاه منبع غنی از فیبر غذایی است. این فیبر رژیمی حرکات منظم روده را تضمین می کند و از نفخ و یبوست جلوگیری می کند . علاوه بر این، می تواند به درمان تعدادی دیگر از اختلالات گوارشی مانند بیماری ریفلاکس معده به مری، زخم اثنی عشر، دیورتیکولیت، یبوست و هموروئید کمک کند

۱۰. به طور طبیعی بدون گلوتن است
از هر هفت نفر یک نفر به پروتئین گلوتن موجود در همه محصولات گندم، جو و چاودار حساس است. این حساسیت به گلوتن می تواند منجر به بسیاری از علائم ناراحت کننده مانند یبوست، اسهال، نفخ و خطر بالای ابتلا به سندرم روده نشت کننده شود. خوشبختانه برنج سیاه کاملاً فاقد گلوتن است. بنابراین، افرادی که به گلوتن حساس هستند یا از بیماری سلیاک (آلرژی تایید شده به گلوتن) رنج می برند، می توانند برنج سیاه را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنند تا نیاز روزانه خود به پروتئین و فیبررا برآورده کنند

۱۱. از فشار خون بالا محافظت می کند

فیبر غذایی که از برنج سیاه (یا به طور کلی هر غلات کامل) دریافت می کنیم نه تنها با حفظ فشار خون طبیعی بلکه با کاهش سطح چربی، تنظیم وزن بدن، بهبود متابولیسم گلوکز و کاهش التهاب مزمن از سلامت قلب و عروق محافظت می کند.

۱۲. آسم را درمان می کند
آنتوسیانین موجود در برنج سیاه می تواند در درمان آسم موثر باشد . مطالعه‌ای که در کره انجام شد نشان داد که آنتوسیانین‌ها می‌توانند آسم را با کاهش التهاب در راه‌های هوایی و ترشح بیش از حد مخاط مرتبط با این اختلال تنفسی در موش‌ها درمان (و حتی پیشگیری) کنند

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

۱۳. برای چشم خوب است
آنتوسیانین‌های موجود در برنج سیاه مدت‌هاست که برای بهبود بینایی شناخته شده‌اند . مطالعه ای که روی موش ها انجام شد نشان داد که آنتوسیانیدین های استخراج شده از برنج سیاه در پیشگیری و کاهش آسیب شبکیه ناشی از نور فلورسنت بسیار موثر است

آیا شگفت انگیز نیست که ببینید با چند روش می توانید سلامت خود را تنها با یک تنظیم جزئی در رژیم غذایی روزانه خود بهبود بخشید؟ به خواندن ادامه دهید تا حقایق جالب دیگری در مورد این غذای فوق العاده کشف کنید.

حقایق جالب برنج سیاه
به دلیل محبوبیت روزافزون، برنج سیاه اکنون در همه قاره ها به جز قطب جنوب یافت می شود.
اگر شنیدید که کسی از برنج سیاه به عنوان برنج بنفش یاد می کند، تعجب نکنید. به این دلیل که رنگ برنج سیاه پس از خیس خوردن یا پختن به بنفش تیره تغییر می کند.
برنج سیاه به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی قوی در حال حاضر به عنوان راهی مناسب برای پیشگیری از بیماری آلزایمر، دیابت و سرطان در حال تحقیق است.
اکنون این چیزی است که من به آن اطلاعات چشم باز می گویم. مقدار بیشتری از آن می خواهید؟ بیایید نگاهی بیندازیم به تفاوت های برنج سیاه و برنج سالم دیگر، یعنی برنج قهوه ای.

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

برنج سیاه در مقابل برنج قهوه ای
در حالی که درست است که هر دو برنج قهوه‌ای و برنج سیاه بسیار سالم‌تر از همتای سفید خود هستند، هنوز تفاوت‌های عمده‌ای بین این دو وجود دارد که باید بدانید.

یک سوم فنجان برنج قهوه ای خام حاوی ۲۲۶ کالری است در حالی که همان مقدار برنج سیاه حاوی ۲۰۰ کالری است.
وقتی صحبت از کربوهیدرات، فیبر، پروتئین و چربی می شود، برنج سیاه سالم تر از برنج قهوه ای است. این به این دلیل است که کربوهیدرات کمتر و فیبر و پروتئین بیشتری دارد. در واقع، در مورد این مواد مغذی نیز برنج قرمز، برنج بنفش و برنج سفید صیقلی را شکست می دهد.
اگرچه برنج سیاه و قهوه ای هر دو حاوی مقادیر مساوی روی و فسفر هستند، اما برنج سیاه در مورد محتوای آهن برنده می شود. این کار را با تامین ۶ درصد از ارزش روزانه آهن و در مقابل برنج قهوه ای ۵ درصد انجام می دهد.
برنج سیاه حاوی رنگدانه هایی به نام آنتوسیانین است که به آن رنگ تیره می دهد. اینها آنتی اکسیدان های قوی هستند که با سرطان و بیماری های قلبی مبارزه می کنند.
اگرچه تفاوت در محتوای مواد مغذی و مواد معدنی برنج قهوه ای و برنج سیاه ممکن است ناچیز به نظر برسد، اما آنها در دراز مدت دنیای متفاوتی را ایجاد می کنند. به عنوان مثال، مصرف ۲۶ کالری اضافی در روز از برنج قهوه ای می تواند منجر به افزایش وزن ۲.۷ پوندی در یک سال شود!

خوب، مطمئناً برنج سیاه در مورد ارزش غذایی آن خیلی خوب به نظر می رسد که درست نباشد. این سوال پیش می آید که آیا عوارض جانبی وجود دارد که باید نگران آن باشید؟ پاسخ شما را شگفت زده خواهد کرد.

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

عوارض جانبی برنج سیاه چیست؟
هیچ عوارض جانبی شناخته شده ای از برنج سیاه وجود ندارد که باید نگران آن باشید.

مطمئنم تمام این حقایق جالب در مورد برنج سیاه باعث شده است که بخواهید خودتان دست به کار شوید. پس بیایید بررسی کنیم که از کجا می توانیم این غذای فوق العاده را بخریم…

از کجا برنج سیاه بخریم
از آنجایی که فواید برنج سیاه برای سلامتی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است، یافتن این ابر غذا در بازار نسبتاً آسان‌تر شده است. فروشگاه مواد غذایی بهداشتی محلی، سوپرمارکت آسیایی یا زنجیره غذایی لذیذ شما مطمئناً با برنج سیاه عرضه می شود.

حالا که مقداری برنج سیاه را به دست آوردید، به خواندن ادامه دهید تا ببینید چگونه آن را به بهترین نحو بپزید تا سالم و خوشمزه باشد.

طرز تهیه برنج سیاه
خوب، به مردم گوش دهید، زیرا این اطلاعات بسیار مهمی است. اگر می خواهید از فواید برنج سیاه برای سلامتی کامل استفاده کنید، باید بدانید که چگونه آن را به درستی طبخ کنید. از آنجایی که برنج سیاه تصفیه نشده و متراکم تر از برنج قهوه ای است، نحوه پخت آن نیز کمی متفاوت است. در اینجا چیزی است که شما باید انجام دهید:

برنج سیاه را یک شب در آب خیس کنید. این کار زمان پخت را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. اگر وقتتان کم است، می توانید آن را یک ساعت قبل از پختن خیس کنید.
آبی را که برنج در آن خیس کرده بود بریزید و برنج را تمیز بشویید.
به ازای هر یک فنجان برنج دو فنجان آب اضافه کنید و آن را با درپوشی که روی آن را بپوشاند بپزید.
برنج را اگر خیس کرده بود نیم ساعت و اگر نه یک ساعت کامل بپزید.
بافت چند دانه برنج را در بین انگشتان خود آزمایش کنید و همچنین آنها را در دهان خود قرار دهید تا جویدنی بودن آنها را بررسی کنید. اگر هستند، به پخت ادامه دهید تا به بافت دلخواه شما برسند.
اکنون که نحوه پخت برنج سیاه را می دانید، بیایید نگاهی به نحوه انتخاب و نگهداری موثر آن بیندازیم.

 

نحوه انتخاب و نگهداری برنج سیاه
انتخاب

اگر دوست دارید برنج سیاه شما سبک، کرکی و هر دانه جدا باشد، به سراغ گونه ای بروید که دانه های بلندتری دارد. اما اگر برنج جویدنی بیشتری را با دانه هایی که به هم چسبیده ترجیح می دهید، برنج سیاه دانه کوتاه یا متوسط ​​برای شما عالی خواهد بود. اطمینان حاصل کنید که برنج سیاه ۱۰۰٪ سبوس دار (که روی بسته بندی ذکر می شود) انتخاب کنید زیرا اکثر ارزش غذایی در سبوس آن ذخیره می شود.

ذخیره سازی

زمانی که برنج سیاه نپخته در یک ظرف دربسته در دمای اتاق نگهداری شود، می تواند تا ۳ ماه دوام بیاورد.

همانطور که برای برنج پخته شده، می تواند باکتری ایجاد کند و خیلی سریع باعث مسمومیت غذایی شود. بنابراین مطمئن شوید که آن را ظرف یک روز پس از پختن مصرف کنید. با این حال، اگر می خواهید آن را برای مصرف بعدی نگهداری کنید، مطمئن شوید که پس از پخت آن را کاملا خنک کرده و در ظرف دربسته ای در یخچال نگهداری کنید، جایی که می تواند به مدت ۲ روز بماند. این برنج را بیش از یک بار گرم نکنید و وقتی این کار را انجام دادید، آن را تا زمانی که لوله‌کشی شود گرم کنید.

هنوز در مورد اینکه چگونه برنج سیاه را در رژیم غذایی خود قرار دهید سردرگم هستید؟ در اینجا ایده هایی وجود دارد که می توانید آنها را امتحان کنید.

چگونه برنج سیاه را در رژیم غذایی خود بگنجانیم
اول از همه، برنج سیاه را می توان با کاری درست همان طور که برنج سفید می خورید، میل کرد. فقط آن را با مقداری نمک و فلفل مزه دار کنید، و شما آماده اید.

اگر به دنبال یک وعده غذایی متعادل هستید، می توانید آن را با یک استیک و سبزیجات برشته میل کنید.

یکی دیگر از راه های خوشمزه برای گنجاندن برنج سیاه در رژیم غذایی خود جایگزین کردن برنج سفید با برنج سیاه در بوریتو است.

یا می توانید آن را در غذاساز خود بریزید و از آن برای پخت نان و کیک برنجی، درست کردن رشته فرنگی سالم و یا به عنوان ماریناد برای ماهی استفاده کنید.

همچنین می‌توانید یک مشت از این غذای فوق‌العاده را روی یک سالاد یا سوپ بپاشید تا کمی بافت به آن اضافه کنید و به خودتان تقویت آنتی‌اکسیدانی بدهید.

می بینید که گزینه ها بی پایان هستند. تنها با کمی تفکر خلاق، می توانید برنج سیاه را بدون ایجاد تغییرات اساسی به رژیم غذایی خود اضافه کنید. اگر دوست دارید صبح از آن لذت ببرید، در اینجا یک پودینگ برنج سیاه سالم است که باید آن را امتحان کنید

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

دستور پخت برنج سیاه

پودینگ برنج سیاه

  • آنچه شما نیاز دارید
    ۱ فنجان برنج سیاه
    ۳ لیوان آب
    ½ فنجان شکر
    ۱ قوطی شیر نارگیل شیرین نشده
    نمک

روش 

  1. برنج سیاه، آب و ¼ قاشق چایخوری نمک را به یک قابلمه اضافه کنید و آن را به جوش آورید.
  2. حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بپوشانید و بگذارید ۴۵ دقیقه بجوشد.
  3. حرارت را مجدداً زیاد کنید و شکر، ¼ قاشق چایخوری نمک و ¾ قوطی شیر نارگیل را داخل مخلوط بریزید و آن را به جوش بیاورید.
  4. حرارت را کم کنید و اجازه دهید مخلوط به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بجوشد (این بار بدون درپوش بماند).
  5. بررسی کنید که آیا پودینگ اکنون غلیظ است و برنج نرم اما جویدنی است یا خیر. اگر به این قوام نرسید، کمی بیشتر بپزید.
  6. پودینگ را از روی حرارت بردارید و با هم زدن گهگاهی آن را خنک کنید.
  7. قبل از سرو، شیر نارگیل باقی مانده را روی آن بریزید. از پودینگ برنج سیاه خود لذت ببرید

مزایای برنج ممنوع یا برنج سیاه فراتر از رنگ تیره خیره کننده آن است. این نوع برنج بسیار مغذی و سالم تر از برنج سفید معمولی است. سرشار از کربوهیدرات های سالم، فیبر غذایی، ویتامین ها، مواد معدنی و فیتونوترینت های مفید است. برنج سیاه ممکن است به سلامت قلب، کبد، گوارش و سلامت چشم کمک کند. علاوه بر این، ممکن است به مدیریت دیابت و کاهش وزن کمک کند. این برنج فاقد گلوتن است، دارای مشخصات غنی از آنتی اکسیدان است و ممکن است به کاهش التهاب کمک کند. با این حال، مصرف بیش از حد می تواند منجر به عوارض جانبی شود. از این رو اعتدال توصیه می شود.

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

حالا که با مزیت ها و معایب برنج سیاه ممنوعه آشنا شدین بهترین زمان است تا به معرفی ناب ترین برج، برنج دمسیاه کشت شده در ایران بپردازیم:

برنج دمسیاه شهره ترین و پرتقاضاترین برنج در میان برنجهای ایرانیست که اولین بار  در شهرستان آزادشهر از توابع استان گلستان کشت شد برنج دمسیاه از خاندان برنج مرغوب صدریست
برنج دمسیاه از با کیفیت ترین برنجهای موجود در ایران عزیز است که  اغلب زمین دارانی که از زمین های حاصل خیز برخوردار هستند دست به کشت برنج دمسیاه میبرند
این  عامل مهم سبب شده که کیفیت، عطر و طعم برنج دمسیاه متفاوت از سایر برنج های کشت شده باشد

برنج دمسیاه از گروه برنجهای کم بازده است و در زمان برداشت محصول  نسبت به برنجهای همگروه خودش به مانند برنج هاشمی، برنج طارم روزی دهی و بهره وری کم تری داشته باشد این عامل از عوامل اصلی قیمت سربه فلک کشیده برنج دمسیاه در بازار برنج باشد

تشخیص برنج دمسیاه

تشخیص برنج دمسیاه به عوامل ظاهری شلتوک (پوشش روی دانه سفید برنج  دمسیاه) آن بستگی دارد شلتوک برنج دمسیاه ریشه های  سیاه رنگی دارد که به همین دلیل است که به برنج دمسیاه شهره شده است

دانه سفید برنج دمسیاه خیلی شباهت به برنج صدری دارد و شناسایی برنج دمسیاه از برنج صدری کار سختی می باشد پس بهترین راه شناسایی برنج دمسیاه از روی شلتوک آن میباشد

برنج دمسیاه بعداز پختن  ری بالا یا همان قد بلندی می کشد و همین عامل سبب ه برنج دمسیاه متفاوت و متمایز از دیگر برنج ها باشد
طول دانه سفید برنج دمسیاه بین ۷ تا ۸ میلی متر بوده و بعد از پختن به بالاتر از ۱۲ میتر افزایش پیدا میکند
رخ دانه برنج دمسیاه به رنگ سفید متمایل به کرم است

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

قیمت برنج دمسیاه 

قیمت برنج دمسیاه در سال ۱۴۰۱ تحت تاثیر عوامل مختلف درداخل و خارج ایران دچار نوسناتی خواهد شد که حتما روی قیمت برنج دمسیاه تاثیر خورد را خواهد گذاشته یکی از عوامل قیمت جهانی برنج است که با وجود جنگ روسیه و اوکراین و قرارداد ده سال تامین برنج روسیه توسط پاکستان قیمت برنج خارجی افزایش قیمت خواهد که این امر روی برنج دمسیاه هم تاثیر خواهد گذاشت

عامل دوم تغییراتی اقلیمی در ایران است که سبب شده کشاورزان روبه سمت کاشت برنجی بروند که محصول بیشتر در هکتار به آنها بدهد به دلیل نبود

و عامل سوم تورمات ناشی از حبابی شدن اقتصاد ایران است

بنابراین برای اطلاع از قیمت روز برنج دمسیاه و انواع برنج به لیست قیمت برنج سری بزنید

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

خرید برنج دمسیاه

خرید برنج دمسیاه فقط با یک کلیک…….

برای خرید عمده و جزیی برنج دمسیاه میتوانید با کلیک بر روی تصویر زیر با تیم فروش مرکز برنج ایران ارتباط بگیرید و خرید خود را ثبت نمایید.

برنج دمسیاه
برنج دمسیاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *