برنج چیست؟-۱ سوال بزرگ

برنج
امتیاز خود را ثبت کنید تا از تخفیف بهرمند شوید!!

برنج چیست؟ شاید براتون سوال شده باشه که برنج از کجا اومده و داستان

این محصول که رفیق همیشگی سفره های بیشتر مردم جهان شده از کجا سرچشمه میگیره

که این محصول یا غلات با اسم برنج حجم زیادی از خرید و فروش بازار جهانی و حتی ایران را به خود اختصاص داده که نمی شود هیچ وقت از آن گذشت.

برنج چیست؟ سوالی به پهنای تاریخ

برنج چیست؟ سوالی ست به پهنای تاریخ قبل از پای گذاشتن انسان بر روی کره خاکی

برنج از اصلی ترین غلات و اقلام غذایی دنیاست که نصفی از جمعیت جهان به ان بعنوان یک قسمت اصلی غذای روزمره خود وابسته اند

در حال حاضر صد ها هزار نوع برنج در دنیا وجود دارد ولی همه این نوع ها در دو زیر گونه کلی قرار می گیرند

  • گونه اول با اسم ((جاپونیکا)) با نام علمی (( oryza sativa japonica)) بوده
  • گونه دوم  با اسم ((ایندیکا)) با نام علمی ((Sativa Indica)) قرار دارند.

برنج

تاریخ برنج

تاریخ برنج این را به ما نشان می‌دهد که این گیاه در ۸۲۰۰ تا ۱۳۵۰۰ سال قبل در دره رودخانه ((پرل )) کشور چین شکل و پیدایش پیدا کرده است.

پیش تر اطلاعات باستان شناسان این حدس را شکل می داد که برنج در دره رودخانه ((یانگ تسه )) در کشور چین اهلی شده است.

گیاه آن از آسیای شرقی به مناطق جنوبی تر و آسیای جنوبی گسترش یافت است و به وسیله ی استعمارگران اروپایی از آسیای غربی به اروپا و آمریکا انتقال پیدا کرده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گیاه خارق العاده با ما در این سایت همراه باشید.

برنج

تولید جهانی برنج

برنج

تولید جهانی برنج در سال ۲۰۱۶ برابر با ۷۴۱ میلیون تن در این سال بوده که پنجاه درصد از این میزان متعلق به کشور چین و کشور هند بوده است و سایر تولیدکنندگان مهم این گیاه مغذی کشور های اندونزی، بنگلادش و ویتنام بوده اند بیشتر کشورهای تولیدکننده برنج بخاطر

  • ضعف جاده‌ها
  • فناوری‌های ضعیف نگهداری آن
  • زنجیره عرضه ناکارآمد
  • ضعف کشاورزان برای رساندن محصول به بازار

و پخش کننده‌ های جزئی دچار ضرر و زیان‌ های فراوانی شده اند

در تحقیقی که به وسیله ی فایو و بانک جهانی انجام شده است ادعا شدهه که به‌ طور میانگین هر ساله نزدیک به ۸٪ تا ۲۶٪  تولید شده در کشور های درحال توسعه به دلیل ضعف تأسیسات و مشکلات پس از برداشت از بین می‌روند

در برخی از گزارش‌ ها ادعا شده این عدد بیشتر از ۴۰٪ است این از دست دادن

این گیاه نه تنها باعث کاهش امنیت غذایی دنیا می‌شود

بلکه تحقیقات اشاره می‌کند که این کشاورزان در کشور های درحال توسعه مانند کشور چین و کشور هند و دیگر کشور ها هزینه مالی به ارزش ۸۹ میلیارد دلار را به دلیل ضعف حمل و نقل و مشکلات پس از برداشت از دست می دهند که قابل پیشگیری است (همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت برنج در ایران و جهان می توانید سری به لیست قیمت در سایت ما بزنید.)

گیاه شناسی برنج

گیاه شناسی برنج این اطلاعات را به ما می دهد که گیاه ست

که دارای ارقام زودرس (طول دوره رشد ۱۳۰ تا ۱۴۵ روز)، متوسط رشد (۱۵۰ تا ۱۶۰ روز) و ارقام دیررس (۱۷۰ تا ۱۸۰ روز) می‌باشد.

برای شناخت بهتر این گیاه به ذکر قسمت‌های مختلف این گیاه که به شرح زیر است

  •  ریشه
  • ساقه
  • برگ

و غیره می‌پردازیم.

ریشه گیاه برنج

ریشه گیاه آن سطحی و افشان بوده است

و حداکثر تا عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متری خاک نفوذ می‌ کند

در این گیاه بغیر از ریشه‌ های جنینی از محل گره‌ ها نیز ریشه به‌وجود می‌آید

هر چقدر سرعت رشد برگ‌ها بیشتر باشد بر طول رشد ریشه‌ ها هم افزوده می گردد

و در نتیجه می‌توان گفت که با افزایش تعداد پنجه‌ ها تعداد برگی ها بیشتر شده و در نتیجه رشد ریشه‌ها نیز زیادتر می‌گردد و در زمان باز شدن گل‌های آن  و به خوشه رفتن آن رشد ریشه گیاه به حداکثر مقدار خود می رسد.

برنج

ساقه گیاه برنج

ساقه این گیاه بندبند و تو خالی ست و در فواصل مختلف ساقه جداره‌ های سختی قرار گرفته که در آن قسمت‌ ها ساقه توپر قرار دارد که گره نام دارد فاصله بین دو گره را میان گره می گویند بین سلول‌ های ساقه این گیاه فضای بین سلولی زیادی قرار دارد که سبب می گردد قسمتی از اکسیژن مورد نیاز ریشه از طریق منافذ تأمین گردد

برگ‌های گیاه  کشیده و دارای رگ برگ های موازی بوده و بدون دمبرک است و قاعده برگ این گیاه پهن تر از سایر نقاط آن می‌باشد و قسمتی از ساقه گیاه را یا تمام محیط آن را احاطه کرده که آن را غلاف یا نیام می‌نامند در قاعده برگ این گیاه در طرفین غلاف دو صفحه کوچک یا بزرگ به نام گوشوارک (Stipule) وجود دارد

و همچنین در محل اتصال غلاف به ساقه زائدهٔ کوچکی به نام ((زبانک)) ((Ligule)) وجود دارد و همچنین تعداد گره‌ ها در این گیاه از ۱۰ تا ۲۰ عدد تغییر می کند در مقادیر مساوی شاخص سطح برگ ((LAI)) بوته‌های دارای ساقه بلند از نور بهتر می‌توانند استفاده کنند ولی به آسانی ورس می‌ کنند ارتفاع بوته‌ های آن در ارقام مختلف از ۵۰ تا ۱۵۰ سانتی‌متر و گاهی اوقات تا ۲۰۰ سانتی‌متر تغییر می‌یابد.

برنج

برگ گیاه برنج

برگ های گیاه برنج  پیوسته بوده و در دو سمت کناری ساقه قرار دارند

تعداد برگ‌ ها در ارقام مختلف این گیاه متفاوت بوده است

  • در ارقام زودرس( ۱۴ تا ۱۵ ) برگ
  • در ارقام متوسط‌ رس( ۱۶ تا ۱۷ ) برگ
  • در ارقام دیر رس تعداد برگ‌ها( ۱۸ تا ۱۹ ) برگ

بر روی هر ساقه می‌باشد افزایش دمای هوای پیرامون در زیاد شدن سطح برگ اثر تعیین‌کننده‌ ای دارد

و موجب بیشتر شدن تعداد برگ‌ها می‌گردد

در مقادیر مساوی شاخص سطح برگ ((Lai)) بوته‌هایی از این گیاه که برگ‌های کوچک و زیادتر دارند

در مقایسه با بوته‌هایی که برگ‌های بزرگ و اندک دارند بهترند.

برنج

پنجه زنی گیاه برنج

پنجه‌ به جوانه‌ های ابتدایی گفته می‌شود

که در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی تبدیل به ساقه می‌شوند

از مرحله برگی شدن گیاه پنجه‌ زنی آغاز می شود

و پنجه‌ ها در مرحله اولیه رشد خود برای تأمین مواد غذایی خویش از ساقه اصلی گیاه استفاده می‌کنند

و این مراحل تا ظهور حداقل (۳ برگ و ۴ ریشه) ادامه دارد زمانی که بوته های جوانه زده گیاه یا نشا از خزانه به زمین اصلی منتقل می گردند پنجه‌ زنی شروع شده و تا یک ماه بعد نیز ادامه دارد و پس از پایان یک ماه

برنج

رشد پنجه‌ها به حداکثر خود میرسد و پس از آن از تعداد آنها کاسته می شود شرایط اقلیمی به ویژه آب وهوا در رشد پنجه‌ ها بسیار مهم و مؤثر بوده و قدرت تولید پنجه در این گیاه خیلی زیاد بوده است  به‌طوری‌ که از هر بوته این گیاه معمولاً( ۴ تا ۵) پنجه تولید می‌ شود.

برنج

گل آذین چیست؟

به طرق آرایش گل‌ ها بر روی ساقه گیاهان گل آذین گفته می شود

ساقه‌ ای که گل‌ ها بر روی آن قرار می‌گیرد

خود می‌تواند یک یا چند شاخه بوده باشد

از نظر گیاه شناسی گل‌ آذین بخشی از اندام هوایی گیاهان است

که گل‌ ها بر روی آن شکل می گیرند و به این طریق تغییراتی را در خود به وجود می آورند این تغییرات می‌تواند شامل طول میان‌ گره‌ها، آرایش برگ ها، متورم شدن، فشرده شدن، پیوستگی، چسبندگی و کاهش محورهای فرعی و اصلی شود.

برنج

ساختمان گل آذین

ساختمان گل آذین در این گیاه به صورت پانیکول یا سنبله (که در عکس بالا مشاهده می کنید است)

و فرق آن با گل آذین خوشه ی در این است

که در پانیکول یا سنبله هر خوشه‌ دارای دم باریک و بلندی است

و به همین دلیل به آن قسمت خوشه هم می گویند

پانیکول در ارقام مختلف این گیاه به شکلی فشرده، باز یا نیمه‌ باز است

البته از دیدگاه اصلاح‌گران نباتات در تولید هیبرید و آریته‌ هایی که گل آنها بیشتر باز باشد بهتر هستند

زیرا مقدار دگرگونی و در نتیجه تولید بذر آنها بیشتر بوده است

برنج

پانیکول این گیاه در انتهای ساقه وجود داشته و دارای شاخه‌های فرعی با محورهای ثانوی است

خوشه‌ ها روی دو گل کوتاه شکل می گیرند

که نوک آن روی گلوم‌های نازا ((لمای عقیم)) توسعه یافته اند

و به چند وجهی کنگره‌ دار تبدیل می گردند

بنابراین نوک فنجانی شکل و متورم مشابه یک زوج گلوم حقیقی است

هر خوشه دارای محور کوچکی به نام محور سنبله‌ بوده است

که روی آن یک گل در محور ((برگک)) پانویه که گلوم‌ های نازا نام دارد شکل می گیرد

گل دهی در این گیاه از نوک گل آذین شروع شده و به سمت پایین ادامه پیدا می کند

در موقع پیدایش خوشه نیاز ریشه گیاه به مواد غذایی به ویژه ازت، فسفر و پتاس زیاد است.

برنج

ساختمان گل در برنج

گل آذین در این گیاه به صورت خوشه‌ ای است

و دارای انشعابات فرعی بوده و حاوی سنبلچه‌ های تک گلچه‌ ای است

این گیاه برخلاف سایر غلات که (۳ تا ۴) پرچم دارند این گیاه دارای ۶ پرچم بوده است

نافه کوتاه و بساک‌ ها به صورت دوخانه‌ ای و دارای یک مادگی بوده اند که حاوی یک تخمدان است کلاله دو شاخه و پردار است

برنج

مادگی دارای تخمدان یک برچه‌ ای می‌باشد

برگک فوقانی یا گلوم گل دهنده لما ((گلومل یا پوشینه سنبله که ریشک روی آن وجود دارد))

و پالئا ((گلومل یا پوشینه گیاهان گرامینه که فاقد ریشک است))

همراه با گل دربرگرفته می شود و یک گل را تشکیل میدهد

و در اطراف هر گل دو برگ به نام پوشینه وجود دارد که

(یکی لما ((Lemma)) و دیگری پالئا ((PALEA)) نامیده می‌شود.

و همچنین در انتهای هر سنبله دو برگک به نام پوشه (Glume) قرار دارد که در این گیاه گلوم‌ها خیلی کوچک بوده و حتی ممکن است گاهی اوقات حذف شده باشند طول گلوم‌های خارجی ۴/۱ لما و پالئا و در بعضی از واریته‌ها هم اندازه لما و پالئا بوده است.عموماً لما دارای ریشک و پالئا فاقد ریشک است و ۷ تا ۹ روز بعد از گل دادن لایه آلرون از تغییر حال لایه خارجی بافت آندوسیرم به‌وجود می‌آید.

برنج

گرده افشانی و لقاح

گرده افشانی و لقاح در این گیاه  به این صورت است که برنج گیاهی خودگشن بوده و صفر تا ۳ درصد دگرگشنی دارد.

گرده افشانی در این گیاه تقریباً موقع باز شدن گلها در شرایط طبیعی اتفاق می افتد.

دمای مطلوب برای گرده افشانی در این گیاه در حدود ۳۱ تا ۳۲ درجه سانتی گراد است

و در دمای پایین‌تر از ۱۰ تا ۱۳ درجه سانتی‌گراد

و همچنین بالاتر از ۶۰ درجه سانتی‌گراد گرده‌ افشانی متوقف خواهد شد

خشکی زمین و دمای پایین می‌تواند روی گرده افشانی اثر منفی بگذارد و حداقل دما برای انجام عمل لقاح ۱۵ درجه سانتی‌گراد می‌باشد زمان باز شدن گلها ۸ صبح الی ۲ بعدازظهر بودهاست و گلهای گل آذین در بین یک دوره ۷ تا ۱۰ روزه باز می‌شوند

و اکثر آن‌ها ۲ تا ۴ روز پس از خروج گل آذین از غلاف برگ این کار را انجام می‌دهند.

انواع برنج 

 

برنج

برنج به طور گسترده در غذاهای آسیایی و هندی استفاده می شود، اما می توان آن را در انواع غذاها از سراسر جهان یافت. پائلا و کاری به شدت به آن متکی هستند. بدون این محصول نمی توان سوشی درست کرد. برنج واقعاً می تواند یک خانواده را با هم جمع کند، وبدون آن یکسان نخواهد بود

این دانه‌های خوراکی محبوب از گیاه Oryza sativa در اشکال، اندازه‌ها، بافت‌ها و طعم‌های منحصربه‌فرد وجود دارد. اگر بخواهید غذاهای معروفی را فهرست کنید که به عنوان یک ماده به این محصول نیاز دارند، این تازه شروع کار است. این به راحتی یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی در سراسر جهان است، بنابراین جای تعجب نیست که انواع مختلف آن بسیار زیاد است.

 ارباریو

برنج

این برنج برای درست کردن هر نوع غذای ریزوتو مورد استفاده شماست. نسبت به سایر انواع ابن محصول نشاسته بیشتری در خود نگه می دارد که با پختن آن آزاد می شود و باعث ایجاد ریزوتوی خامه ای و خوشمزه می شود. اما پس از پختن، همچنان بافت کمی سفت خواهد داشت.

باسماتی

برنج

این یک نوع برنج هندی دانه بلند است. شما احتمالا آن را در کاری خورده اید. آجیلی و معطر است، گاهی اوقات به همین دلیل با  یاس مقایسه می شود. اگر می خواهید خودتان پلو درست کنید، این همان محصولی ست که باید به سراغ آن بروید.

 سیاه

برنج

گاهی اوقات به آن برنج ممنوعه می گویند، اگرچه این روزها چندان ممنوع نیست، به طور گسترده در فروشگاه هایی مانند Whole Foods، Trader Joe و حتی Walmart موجود است. طعم خاکی و آجیلی دارد. حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام آنتوسیانین است که رنگ آن را تیره می کند (همان آنتی اکسیدانی که در بلوبری و شاه توت وجود دارد).

 یاس

برنج

برنج یاس، مغزی و معطر است، کمی بیشتر از باسماتی، اما منشا آن تایلند است. این دانه کوتاهتر از باسماتی است، اما می توان آنها را به جای هم استفاده کرد. من همیشه از آن در پلو خود استفاده می کنم برنج سرخ شده، اما اگر به دنبال یک غذای جانبی ساده هستید،

 قهوه ای

برنچ

برنج قهوه ای برنج سفید جدید است. به راحتی می توان آن را به جای سفید در هر غذایی جایگزین کرد و حاوی مواد مغذی بیشتری مانند فسفر، منیزیم و پتاسیم است و همچنین فیبر بیشتری در هر وعده نسبت به  سفید دارد.

  قرمز

برنج

برنج  قرمز پس از پخته شدن جویدنی است و  به رنگ قرمز در می آید. طعم آجیلی دارد، اما برخی شکایت دارند که بافت آن بیش از حد صمغی است.

 آب پز

برنج

برنج پاربویل شده متفاوت از برنج سفید و قهوه ای معمولی فرآوری می شود. بدنه در حالی که خیس شده و بخار می شود باقی می ماند. سپس خشک می شود، پوسته آن جدا می شود و محصول حاصله بسته بندی می شود. از آنجایی که پوسته در این فرآیند برای مدت طولانی تری روی پوست باقی می ماند، دانه ها مواد مغذی بیشتری مانند ویتامین B و پتاسیم را جذب می کنند. پس از پخته شدن، خشک شده و بافت سفت دارد.

 شفته

برنج

برنج چسبناک حاوی آمیلوز کمتری نسبت به سایر انواع این محصول است که باعث می شود دانه ها به صورت پخته شده به هم بچسبند. این یک برنج شیرین است که در بسیاری از غذاهای آسیایی از جمله دسرها استفاده می شود. می توانید آن را بجوشانید یا بخارپز کنید، اما می توانید مانند ریزوتو بپزید.

 سوشی

این یک برنج سفید چسبناک دانه کوتاه (مانند برنج چسبنده یا برنج کلروز) است که با سرکه  ترکیب می شود و سپس خنک می شود تا در سوشی بغلتاند.

 والنسیا

برنج والنسیا به خاطر منطقه ای که معمولاً کشت می شود – والنسیا، اسپانیا – نامگذاری شده است – والنسیا بیشتر برای تهیه پائلا شناخته شده است. دانه های آن کوتاه و گرد است. همچنین ممکن است بشنوید که از آن به عنوان  بمبا یاد می شود. از این نظر که آب بیشتری را جذب می کند، قدرت فوق العاده ای دارد و بنابراین طعم بیشتری نسبت به بسیاری از انواع دیگر این محصول جذب می کند.

 سفید دانه بلند

برنج

برنج سفید کلاسیک – برنج سفید دانه بلند همانطور که از نامش پیداست بلند و نازک است که پس از پخته شدن آن را پف‌دار می‌کند. هر چه برنج کوتاه تر باشد احتمال چسبیدن دانه ها به هم بیشتر می شود. هر چه طولانی تر، پف تر.

 وحشی

برنج

به اندازه کافی جالب است که وحشی در واقع برنج نیست. این فقط ظاهر، پختن و مانند برنج عمل می کند تا نامش را قرض بگیرد.  وحشی در واقع از دانه هایی ساخته می شود که از نوعی علف مرداب به دست می آید. آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به برنج واقعی دارد و ممکن است به بهبود سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند مانند  سفید دانه بلند، بافتی کرکی دارد اما طعم روستایی و خاکی بیشتری دارد. عکس بالا مخلوطی از برنج وحشی و قهوه ای است.

برای شناخت بیشتر برنج وحشی با ادامه مطلب همراه باشید

بررسی تغذیه برنج وحشی – آیا برای شما خوب است؟

برنج وحشی غلات کاملی است که در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

بسیار مغذی است و اعتقاد بر این است که فواید سلامتی زیادی دارد.

اگرچه تحقیقات محدود است، اما تعداد کمی از مطالعات نوید بزرگی را نشان داده‌اند.

این مقاله هر آنچه که باید در مورد  وحشی بدانید را به شما می گوید.

برنج وحشی چیست؟
برنج وحشی برخلاف نامش اصلا برنج نیست.اگرچه این بذر یک علف آبی مانند این محصول است، اما ارتباط مستقیمی با آن ندارد.این علف به طور طبیعی در باتلاق های کم عمق آب شیرین و در امتداد سواحل نهرها و دریاچه ها رشد می کند.چهار گونه مختلف برنج وحشی وجود دارد. یکی بومی آسیا است و به عنوان سبزی برداشت می شود . سه مورد باقی مانده بومی آمریکای شمالی – به ویژه منطقه دریاچه های بزرگ – هستند و به عنوان غلات برداشت می شوند. وحشی در اصل توسط بومیان آمریکایی که صدها سال است از آن به عنوان غذای اصلی استفاده می کردند، کشت و برداشت می شد. از آن فقط به عنوان برنج یاد می شود زیرا ظاهر و پختن آن مانند سایر انواع این گیاه است.با این حال، طعم قوی تر و قیمت بالاتری دارد.
حقایق تغذیه برنج وحشی

یک وعده ۳.۵ اونس (۱۰۰ گرم) برنج وحشی پخته شده :

  • کالری: ۱۰۱
  • کربوهیدرات: ۲۱ گرم
  • پروتئین: ۴ گرم
  • فیبر: ۲ گرم
  • ویتامین B6: 7٪ از ارزش روزانه (DV)
  • فولات: ۶ درصد از DV
  • منیزیم: ۸ درصد از DV
  • فسفر: ۸ درصد از DV
  • روی: ۹ درصد از DV
  • مس: ۶ درصد DV
  • منگنز: ۱۴ درصد از DV

با ۱۰۱ کالری، ۳.۵ اونس (۱۰۰ گرم) وحشی پخته شده کالری کمتری نسبت به همان وعده  قهوه ای یا سفید دارد که به ترتیب ۱۱۲ و ۱۳۰ کالری دارند.

وحشی همچنین حاوی مقادیر کمی آهن ، پتاسیم و سلنیوم است.

محتوای کم کالری و مواد مغذی بالا  وحشی را به یک غذای مغذی تبدیل می کند. این یک منبع بسیار چشمگیر از مواد معدنی و یک منبع پروتین گیاهی است.

پروتئین و فیبر بیشتری دارد

وحشی حاوی پروتئین بیشتری نسبت به  معمولی و بسیاری از غلات دیگر است.

یک وعده ۳.۵ اونس (۱۰۰ گرم)  وحشی ۴ گرم پروتئین دارد که دو برابر  قهوه ای یا سفید معمولی است.

اگرچه وحشی منبع پروتئینی غنی نیست، اما  وحشی یک پروتئین کامل در نظر گرفته می شود، به این معنی که حاوی تمام نه اسید آمینه ضروری است .

در همین حال، محتوای فیبر  وحشی مانند  قهوه‌ای است که هر یک ۱.۸ گرم فیبر در هر وعده ۳.۵ اونس (۱۰۰ گرم) دارد. از طرف دیگر،  سفید فیبر کمی دارد یا اصلاً فیبر ندارد.

منبع آنتی اکسیدان های قوی

آنتی اکسیدان ها برای سلامت کلی مهم هستند.

اعتقاد بر این است که آنها در برابر پیری محافظت می کنند و خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله سرطان را کاهش می دهند

نشان داده شده است که  وحشی سرشار از آنتی اکسیدان است

در واقع، در تجزیه و تحلیل ۱۱ نمونه  وحشی، مشخص شد که فعالیت آنتی اکسیدانی آن ۳۰ برابر بیشتر از  سفید است.

ممکن است برای قلب شما خوب باشد

در حالی که تحقیقات بر روی خود  وحشی محدود است، بسیاری از مطالعات اثرات غلات کامل مانند  وحشی را بر سلامت قلب بررسی کرده‌اند.

به طور کلی، مصرف بیشتر غلات کامل با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.

مروری بر ۴۵ مطالعه نشان داد که افرادی که بیشترین غلات کامل را مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را دارند، ۱۶ تا ۲۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند.

به طور خاص، یک مطالعه نشان داد که افزایش مصرف غلات کامل به میزان ۲۵ گرم در روز ممکن است خطر حمله قلبی را ۱۲ تا ۱۳ درصد کاهش دهد.

مطالعه دیگری مشاهده کرد که خوردن حداقل شش وعده غلات کامل در هفته باعث کاهش تجمع پلاک در شریان ها می شود.

در نهایت، چندین مطالعه حیوانی نشان می‌دهد که خوردن  وحشی کلسترول بد (LDL) را کاهش می‌دهد و از تجمع پلاک در شریان‌ها جلوگیری می‌کند که ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد .

ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد

رژیم غذایی سرشار از غلات کامل مانند  وحشی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

این عمدتا به ویتامین ها، مواد معدنی، ترکیبات گیاهی و فیبر موجود در غلات کامل نسبت داده می شود.

در بررسی ۱۶ مطالعه، غلات کامل با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط بود، در حالی که غلات تصفیه شده مانند  سفید با افزایش خطر مرتبط بود.

محققان پیشنهاد می کنند که خوردن حداقل دو وعده غلات کامل در روز ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

داده های ۶ مطالعه روی ۲۸۶۱۲۵ نفر نشان می دهد که خوردن ۲ وعده غلات کامل در روز با کاهش ۲۱ درصدی خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است.

اگرچه بر روی افراد آزمایش نشده است، اما نشان داده شده است که خوردن  وحشی باعث بهبود کنترل قند خون و کاهش مقاومت به انسولین در موش‌ها می‌شود.

شاخص گلیسمی (GI) معیاری است که نشان می دهد یک غذا با چه سرعتی قند خون شما را افزایش می دهد. GI  وحشی ۵۷ است که شبیه به جو و  قهوه ای است.

اثرات نامطلوب بالقوه
برنج وحشی به طور کلی برای مصرف انسان بی خطر است.

با این حال، ممکن است به ارگوت یا فلزات سنگین آلوده باشد.

سمیت ارگوت
دانه های  وحشی را می توان به قارچ سمی به نام ارگوت آلوده کرد که در صورت خوردن ممکن است خطرناک باشد.

برخی از عوارض سمیت ارگوت عبارتند از تهوع ، استفراغ، اسهال، سردرد . ، سرگیجه، تشنج و اختلالات ذهنی.

دانه های آلوده به طور معمول دارای لکه های صورتی یا ارغوانی یا رشد قارچ هستند که با چشم انسان قابل مشاهده است.

علاوه بر این، استانداردهای غلات و شیوه های کشاورزی در اکثر کشورها به جلوگیری از آلودگی کمک می کند، بنابراین سمیت ارگوت در انسان بسیار نادر است.

فلزات سنگین
مشابه برنج معمولی،  وحشی ممکن است حاوی فلزات سنگین باشد.

با گذشت زمان، فلزات سنگین می توانند در بدن شما جمع شوند و مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کنند.

فلزات سنگین سمی مانند سرب، کادمیوم و آرسنیک در ۲۶ برند  وحشی فروخته شده در ایالات متحده شناسایی شده است

اگر به طور منظم در مقادیر زیاد مصرف شوند، می توانند مشکل ساز شوند، اما نباید برای افرادی که رژیم غذایی متنوعی دارند، نگران کننده باشد.

نحوه خوردن برنج وحشی
وحشی دارای طعمی آجیلی، خاکی و بافت جویدنی است.

این یک جایگزین عالی برای سیب زمینی است ، پاستا  است. برخی افراد آن را به تنهایی می خورند، در حالی که برخی دیگر آن را با برنج یا غلات دیگر مخلوط می کنند.

از طرف دیگر،  وحشی را می توان به انواع غذاها مانند سالاد، سوپ، کاسرول و حتی دسر اضافه کرد.

درست کردن آن ساده است اما پخت کامل آن ۴۵ تا ۶۰ دقیقه طول می کشد.

بنابراین، ممکن است ایده خوبی باشد که دسته های بزرگ درست کنید و باقی مانده غذاها را برای وعده های بعدی فریز کنید.

در اینجا یک دستور العمل ساده است:

مود لازم
۱ فنجان (۱۶۰ گرم) برنج وحشی
۳ فنجان (۷۰۰ میلی لیتر) آب
۱/۲ قاشق چایخوری نمک
نحوه پختن
وحشی را با آب سرد بشویید.
آن را در قابلمه بریزید و آب و نمک را اضافه کنید . آن را روی حرارت زیاد به جوش بیاورید.
آن را کم کنید تا بجوشد و در تابه را بپوشانید.
به مدت ۴۰ تا ۶۰ دقیقه بجوشانید تا آب جذب شود. وحشی زمانی کاملاً پخته می شود که باز شود و فر شود.
ان را صاف کرده و قبل از سرو با چنگال پف کنید.
نتیجه گیری

وحشی نوع خاصی از غلات است است که جویدنی و خوش طعم است.

پروتئین آن بیشتر از برنج معمولی است و حاوی چندین ماده مغذی مهم و مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان است.

علاوه بر این، خوردن منظم  وحشی ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

اگر تا به حال  وحشی را امتحان نکرده اید، پس از آن لذت خواهید برد.

برنج چیست

خواص دارویی برنج

بسته به طعم، نیازهای آشپزی، در ماندن و فواید بالقوه آن برای سلامتی، مردم انواع مختلفی از برنج را انتخاب می کنند. برنج تامین انرژی سریع و فوری را دارد.  قهوه ای و  قرمز منابع عالی فیبر، ویتامین های گروه B، کلسیم ، روی و آهن، منگنز، سلنیوم، منیزیم و سایر مواد مغذی هستند. انواع برنج قرمز و سیاه رنگ غنی خود را از گروهی از مواد شیمیایی گیاهی به نام آنتوسیانین ها می گیرند که در میوه ها و سبزیجات به رنگ ارغوانی یا قرمز نیز پیدا می شود.

شیرین
بر خلاف برنج سفید صیقلی، برنج قهوه ای قندها را به آرامی آزاد می کند و در نتیجه به تثبیت قند خون به شیوه ای پایدار کمک می کند. این ویژگی آن را برای این که از قندی رنج می‌برد انتخاب بهتری می‌کند. علاوه بر این، مطالعات در آسیای رابطه بین  سفید و خطر مصرف به نوع ۲ را نشان می دهد. فیبرهای غذایی با ایجاد محفظه ای برای غذا، مانع از عمل آنزیم های هیدرولیتیک در روده کوچک بر روی غذا و افزایش ویسکوزیته غذا در روده، جذب کربوهیدرات ها را کاهش می دهد.. این نقش حیاتی در کاهش GI غذا دارد و در نتیجه از خطر ابتلا به احتمال ۲ جلوگیری می کند پروانتوسیانیدین های موجود در  قرمز از نوع ۲ محافظت می کند  به طور مشابه، آنتوسیانین های موجود در  سیاه اثر کاهش قند خون دارند.

سرطان
برنج قهوه ای سرشار از منگنز و سلنیوم است که نقش حیاتی در برابر رادیکال های آزاد دارد که به عنوان عامل اصلی سرطان زا عمل می کند. به دلیل وجود این عناصر و فیبر غذایی بالا، برنج قهوه ای با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است. مطالعات همچنین استفاده از غلات کامل مانند برنج قهوه ای را با سطح پایین سرطان روده بزرگ مرتبط دانسته اند. این ممکن است به فیبر بالای آن مربوط باشد، زیرا فیبر به مواد سرطان زا مرتبط می شود و سموم به دفع آنها از بدن کمک می کند و همچنین آنها را از سلول های بزرگ دور نگه می دارد. پروآنتوسیان‌ها، موجود در برنج قرمز، پاسخی را می‌سازند و از برخی سرطان‌ها محافظت می‌کنند.. به طور مشابه، آنتوسیانین هایی که در برنج سیاه یافت می شوند دارای خواص ضد سرطانی بر اساس مطالعات اپیدمیک و in vivo حیوانی و انسانی هستند.

بیماری قلب و انسانی
برنج قهوه ای ممکن است به خطر ابتلا به سندرم متابولیک کمک کند، در حالی که سندرم متابولیک خود یک پیش بینی کننده قوی برای بیماری های قلبی درمانی است. برنج قرمز منیزیم است که از خطر جلوگیری از جلوگیری می کند. عوامل خطر مختلف از رژیم غذایی پرچرب برای بیماری های قلبی توسط عصاره های غنی از آنتوسیانین از برنج سیاه در مدل های موش بهبود یافتن

کلسترول
برنج قهوه ای حاوی روغن سبوس طبیعی است که به کاهش انواع LDL کلسترول کمک می کند. مصرف برنج به دلیل وجود ترکیباتی مانند آنتوسیانین ها، پلیات فنلی، فلاونیدها، اسید فیتیک، ویتامین E و γ-اوریزانول باعث حذف انواع عوامل فعال (ROS) مانند پراکسید لیپیدی و رادیکال های آنیون سوپراکسید و کاهش سطح کلسترول می شود. . تعلیم پاسخ های هشداری توسط پروآنتوسی ها در بر قرمز محافظت در برابر بیماری های بیماری های بیماری های بیماریی را ارائه می کند  بر اساس این مطالعات، بدیهی است که غلات کامل می تواند شانس ایجاد پلاک شریانی را کاهش دهد و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری را کاهش دهد.

فشار خون
برنج قهوه ای و قرمز هر دو نسبت به برنج سفید دارای منیزیم بالا هستند. منیزیم یک ماده معدنی مهم است که نقش حیاتی در تنظیم فشار خون و تعادل سدیم در بدن دارد

چاقی
انواع برنج مانند برنج قهوه ای، قرمز و سیاه از فیبر هستند و عملکرد سالم را حفظ می کنند و عملکرد متابولیک را دارند. آنتوسیان های موجود در برنج قرمز دارای خواصی هستند که می توانند به مدیریت وزن کمک کنند.

آلرژی
برنامه برنج ضد است. محصولاتی از منابع گیاهی مانند سویا و بادام زمینی و منابع حیوانی مانند تخم مرغ و شیر منبع خوبی از پرورش هستند، اما در صورت مصرف ممکن است باعث ایجاد خوراکی شود. مصداق برنج به دلیل ضد درمان بودن راه حلی برای این مشکل ارائه می دهد. علاوه بر این، آنتوسیانین های موجود در برنج قرمز نیز دارای خاصیت کاهش آلرژی هستند.

کاربردهای دارویی برنج رنگی
در میان انواع برنج، انواع کمی برای درمان بیماری ها استفاده می شود. هر نوع انها از نظر خواص خاص به فرد است، برای درمان بیماری ها با استفاده از برنج تنها به یک نوع محدود نمی شود. بسیاری از انواع انها به دلیل ویژگی ها و ویژگی های متفاوت در درمان بیماری ها می شود. به گفته پزشکان آیورودا، برنج باعث ایجاد ساختار در شوخ طبعی های بدن می شود. برنج عناصر بدن را غنی می کند. با حذف متابولیت های سمی بدن را تقویت، احیا و انرژی می بخشد. فشار خون را تنظیم می کند. و از بیماری های پوستی و پیری زودرس جلوگیری می کند. راکتاسالی (نوعی برنج قرمز) در فرونشاندن مزاج های مختلط بدن است و برای تب و مفید است. بینایی، سلامت، صدا و سلامت پوست را بهبود می بخشد. و باروری را افزایش می دهد . در آیورودا، برنج سالی ، ساشتیکا و نیوارا برای درمان بیماری ناشی از همورید (شمع) استفاده می شود.  سالی برای درمان سوختگی و شکستگی استفاده می شود.  نیوارا برای درمان اسپوندیلیت دهانه رحم، فلج، آرتریت روماتوئید، اختلالات عصبی عضلانی، پسوریازیس، ضایعات پوستی، کاهش کمردرد، زخم معده و مارگزیدگی استفاده می شود. و  نیوارا نیز در تهیه غذای شیر گرفتن برای نوزادان کم وزن می شود

آب برنجی که از خیساندن برنج در آب یا جوشاندن ان در آب اضافه می شود برای کنترل بیماری ها استفاده می شود. در فرآوری های آیورودا، انواع برنج مانند ماهاگانداک راس ، کامدودا راس ، سوتسخار راس ، آمریتاناو راس ، اسوارنمالتی راس ، پرادراریپو راس ، لاگومایراس ، دوغداواتی رود ، پراداکناساکچورنا ، موشپناهاتام آکتیال توسنگ و کنسرت. وات منی، اسهال، یبوست و اسهال خونی . انواع برنج قرمز در درمان بیماری هایی مانند اسهال، استفراغ، تب، طبیعت، درد قفسه سینه، زخم ها و سوختگی ها می شود.. ماتالی و لال دان برای درمان فشار خون و تب در هیماچال پرادش استفاده می شود. یکی دیگر از انواع برنج قرمز به نام کافالیا از تپه های هیماچال پرادش و اوتار پرادش در درمان لوکوره و عوارض ناشی از سقط جنین استفاده می شود. Kari Kagga و Atikaya از Karnataka برای خنکی و همچنین به عنوان یک مقوی استفاده می شود، در حالی که Neelam Samba از تامیل نادو برای مادران شیرده استفاده می شود.کوروی کار در برابر خشکسالی مقاوم است و به دلیل فواید سلامتی آن توسط مردم محلی مصرف می شود۶۶]. راکتاسالی در فرونشاندن طنزهای آشفته کارآمد است  همچنین به عنوان یک درمان خوب برای بیماری هایی مانند تب و زخم در نظر گرفته می شود. همچنین اعتقاد بر این است که بینایی و صدا را بهبود می بخشد. به عنوان دیورتیک، اسپرماتوفیت، آرایشی و مقوی عمل می کند. و همچنین آنتی سمی بود

انواع برنج ایرانی

برنج نقش مهمی در فرهنگ ایرانی دارد. در کنار نان، غذای اصلی در سراسر ایران و کل خاورمیانه است. در این پست تمام اطلاعات بهترین برنج ایرانی را برای شما گردآوری کرده ایم. از تاریخچه برنج در ایران گرفته تا بهترین برندها و انواع برند ایرانی .

تاریخچه برنج در ایران

اولین کشت برنج در محدوده ایران امروزی در حدود قرن چهارم هجری قمری بوده است. در این زمان برنج از هند وارد می شد. با این حال، در آن زمان مانند امروز غذای اصلی محبوب نبوده است. در اوایل دوره اسلامی در این منطقه در قرن هشتم، مصرف برنج رواج بیشتری پیدا کرد و اولین اشاره‌ها به کشت برنج در ایران از همان زمان است. با ظهور امپراتوری صفویه در قرن شانزدهم، برنج محبوبیت بیشتری پیدا کرد.

برنج ایرانی عمدتاً در شمال ایران و نزدیک به دریای خزر تولید می شود. گیلان، گلستان، مازندران شاخص ترین استان تولیدکننده برنج ایران است. حدود ۲۵ درصد از زمین های کشاورزی این منطقه شالیزاری است. گلستان، گیلان و مازندران ۵۰ درصد از کل برداشت ملی برنج را تولید می کند. دوره کشت از اواخر اسفند و برداشت از فروردین و اردیبهشت آغاز می شود. زنان منطقه تلاش، ساری، آزادشهر بی وقفه ای برای کشت برنج و ارائه مرغوبیت برتر می کنند. برنج ایرانی پس از برداشت باید حداقل یک سال قبل از مصرف نگهداری شود تا بهترین طعم را داشته باشد. علاوه بر این، مقدار زیادی برنج نیز از کشورهای دیگر برای تامین نیاز بالای ملی وارد می شود.

بهترین برندهای برنج ایرانی

به خصوص برای ایرانیانی که خارج از ایران و در داخل زندگی می کنند، یافتن برند ایده آل برنج که طعمی را که با آن آشنا هستید را به شما یادآوری کند، دشوار است. بسیاری از ایرانیان خارج از کشور  همین مشکل را داشته اند و از آنها خواسته ایم که برندهای برنج ایرانی مورد علاقه خود را با ما به اشتراک بگذارند.

اگر قصد تهیه برنج ایرانی را دارید، لازم است بدانید به سراغ چه برندهایی بروید. خیلی به کیفیت ، بافت، اندازه و غیره بستگی دارد. انتخاب برند مناسب به شما کمک می کند تا به طعم و عطر عالی برسید. برخی از برندهای  ایرانی که هرگز شما را ناامید نخواهند کرد:

  • دمسیاه
  • هاشمی
  • طارم
  • ندا
  • شیرودی
  • علی کاظمی
  • ندا
  • حسنی روشن
  • فجر

که برای خرید بهترین برنج های ایرانی با ما در مرکز برنج ایران همراه باشید و بهترین محصول رو با قیمتی مناسب تر از هرجای دیگر خرید کنید که ما در مرکز برنج ایران ارسال محصول به خارج کشور را هم فراهم کرده ایم تا هموطنان خارج نشین هم طعم برنج اصیل ایرانی را بچشند.

در ادامه میتوانید به مطالعه ی برنج دمسیاه بپردازید تا اطلاعاتتان در مورد این محصول بیشتر شود:

برنج دمسیاه شهره ترین و پرتقاضاترین برنج در میان برنجهای ایرانیست که اولین بار  در شهرستان آزادشهر از توابع استان گلستان کشت شد دمسیاه از خاندان برنج مرغوب صدریست
برنج دمسیاه از با کیفیت ترین برنجهای موجود در ایران عزیز است که  اغلب زمین دارانی که از زمین های حاصل خیز برخوردار هستند دست به کشت برنج دمسیاه میبرند
این  عامل مهم سبب شده که کیفیت، عطر و طعم  دمسیاه متفاوت از سایر برنج های کشت شده باشد

دمسیاه از گروه برنجهای کم بازده است و در زمان برداشت محصول  نسبت به برنجهای همگروه خودش به مانند  هاشمی، طارم روزی دهی و بهره وری کم تری داشته باشد این عامل از عوامل اصلی قیمت سربه فلک کشیده  دمسیاه در بازار برنج باشد

تشخیص برنج دمسیاه

تشخیص  دمسیاه به عوامل ظاهری شلتوک (پوشش روی دانه سفید برنج  دمسیاه) آن بستگی دارد شلتوک برنج دمسیاه ریشه های  سیاه رنگی دارد که به همین دلیل است که به  دمسیاه شهره شده است

دانه سفید برنج دمسیاه خیلی شباهت به برنج صدری دارد و شناسایی  دمسیاه از  صدری کار سختی می باشد پس بهترین راه شناسایی برنج دمسیاه از روی شلتوک آن میباشد

برنج دمسیاه بعداز پختن  ری بالا یا همان قد بلندی می کشد و همین عامل سبب  دمسیاه متفاوت و متمایز از دیگر برنج ها باشد
طول دانه سفید  دمسیاه بین ۷ تا ۸ میلی متر بوده و بعد از پختن به بالاتر از ۱۲ میتر افزایش پیدا میکند
رخ دانه  دمسیاه به رنگ سفید متمایل به کرم است

برنج چیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *